Amok

Бенджамин Аренд, роден през 1981 в Сан Франциско, винаги е имал собствен вкус към музиката. Докато съучениците му още припявали на саундтраците на Дисни, той слушал Вагнер и Бетовен, дори се научил как да свири на цигулка. За съжаление му се налага да се откаже от цигулката в интерес на училищните си задължения. Чак когато навършва 14, той открива поп музиката, която бързо го отвежда до транс и рейв.
 
На 18 той вече посещава местни техно клубове във Франкфурт и след няколко месеца, след трагично развитие в личния му живот, се ражда DJ Amok. Това е единственото нещо, което му остава – без пари, без дом, но със решеността да промени нещата и да се изкачи от абсолютното дъно до най-високия връх.
 
В следващата година той започва да записва собствени парчета и да ги разпространява из интернет. Успехът му на места като mp3.com го мотивират да стигне до края и той започва да създава своя собствен стил в техното и звука, с който той е познат днес – изключително тежко и агресивно техно, посветено на идеята да накара хората да пощуреят. Като DJ той изследва публиката и винаги се стреми да я отведе по-далече.
 
Премахването на ограниченията е целта на първия му албум за Giga-music и тъй като той има доста успех, помага да се отворят вратите на звукозаписните компании и пазара към hardtechno сцената. През 2003 DJ Amok основава два лейбъла - Artillery и Crowbar Recordings, която дава шанс на новодошлите да се докажат.