Asle Bjorn

Asle Bjorn е диджей от 14 годишна възраст, но пускането на плочи не е първото му музикално занимание. Роден в Дания, израстнал в семейство на музиканти, той започва да свири на различни инструменти от ранна възраст, като се осъвършенства с флейтата. По-късно я заменя с китара и барабани, и основно с пианото.
 
Последните 4-5 години от кариерата на Asle оформят неговия личен стил - 'стегнат, напомпан и мощен хаус' е може би най-близкото описание. Неговите изпълнения в стил прогресив и малко по-късно с по-фънки звучене му дават шанс да подпише с лейбъли като Hook/UG, Oven Ready, Fluid и др. Сега, вече с по-фънки електро привкус той ремиксира и продуцира за Yoshitoshi, Positiva, Cuba, Whoop, Size, Bigstar, Funktion, Nebula и др. като трябва да се спомене и огромната подкрепа на имена като Sasha, Pete Tong, Nick Warren, Steve Lawler, Darren Emerson, Seb Fontaine, Paul Oakenfold, Roger Sanchez, Sander Kleinenberg, John Digweed, Deep Dish, Groove Armada, Paul van Dyk и т.н..
 
Ремиксите му завладяват все повече територии. През 2001 година, широкоизвестното парче на Funky Green Dogs “Burning Up” достига #1 в Bilboard’s Dance Chart, а неговия микс е поставен в албума на FGD “Super California” като първи трак. Правил е ремикси и за Nickelback, Safri Duo, Infernal, Ortz, Blue Foundation, Camille Jones, Swan Lee, Lost Witness, Candi Staton, Tom Novy, Moi Caprice, New Order и много други. През 2004 година негов ремикс на датската поп/рок група Swan Lee му печели Датската Диджей Награда за 'Ремикс на годината'.
 
В момента, Asle върви нагоре в класациите с един от личните му проекти ‘Golden Sun’, което беше издадено от Cr2 наскоро. През средата на април то достигна # 1 в класацията на DMCUPDATE - The Buzz Chart (най-важната денс класация на света). Представяйки се и под името ‘Full Blown’ той постига успехи с преиздването на парчето ‘Some Kinda Freak’, което достига #1 в UK Buzz Chart.
 
В България, Asle става известен благодарение на масовия хит от края на миналата година - Lucky You, заедно с вокалистката Anne K.