Space DJz

Space DJz е дуо между Ben Long и Jamie Bissmire, които са гостували на българска сцена няколко пъти и са вече добре познати на тукашната аудитория. Двамата записват непрестанно от 1993-та насам. Известни са още и под името Bandulu.
 
Отдавнашни фенове на електрото, Лонг и Бисмайър се вдъхновяват от експлозията на детройтското техно в края на 80-те и началото на 90-те години. Снабдени единствено с грамофони, в началото двамата са смесвали подгрявайки Primal Scream и The Orb.
 
Bandulu се ражда като проект на Jamie Bissmire, John O'Connell и Lucien Thompson. Фокусът е бил върху твърдо техно, издавано основно от Infonet (лейбъл за който са записвали Global Communication и Black Dog). През 1995-та подписват с дъщерния лейбъл на Sony - Blanco y Negro. Bandulu са известни с експериментите си, които често минават всякакви познати дотогава граници, като например смесвайки детройт с дъб елементи, джаз. Електро-влиянията им идват от прекараната в скейт банди младост, ежедневно изпълнена с брейк и графити. След първоначалните си допирни точки с Black Dog, Tony Thorpe и Richard Kirk, се отдалечават към все по-твърдо и тъмно звучене.
 
Първият релийз носещ името на Space DJz се появява през 1993-та с етикета на Infonet. Нататъшната кариера на дуото включва записи за Ongaku, Soma и NovaMute, както и албума "On Patrol" (1999), определян от критиката като задължителен.
 
И Лонг, и Бисмайър в момента притежават собствени лейбъли - съответно Potential (Advent, Oliver Ho, Inigo Kennedy и др.) и Ground (Claude Young и др).