Armin van Buuren

Armin van Buuren е разбираемо щастлив човек. Задържайки се на твърдата позиция номер три в DJ Top 100, той е успял да направи преминаването от млад талант в лидер на транс стила. През 2005-та година той получава две страхотни награди ( Най-добро радиошоу и Най-добра компилация) и прави своя албум, "Shivers", в който изпъква като текстописец. Музиката на Buuren вдъхновява не само клъбърите, но и привлича много нови фенове на електронния саунд.
 
"Мисля, че трансът се е превърнал в много различни стилове; вече не е специфичен звук в денс сцената," казва Armin. "Трансът съчетава елементи на много различни музикални стилове. Пускам много парчета, които са провъзгласени за прогресив, трайбъл прогресив, техно, транс, еуфорик транс, вокал транс, мелодик прогресив... В наши дни е трудно да определиш точно някаква музика. Стиловете непрекъснато мутират и се развиват в изцяло нов саунд, който в края на краищата е в корените на музиката. Има толкова много хубава музика, а аз не искам да се ограничавам само в един стил."
 
Роден на 25-ти Декември 1976 в Leiden, Холандия, Armin е в семейството на музикант, който слуша пънк и електроника, а брат му е фен на Prodigy. Още от малък Buuren харчи всичките си пари за плочи. Майка му печели компютър, когато той е на десет години.
 
"Така още от малък се научих да си правя програми и научавах нови неща за технологиите."
 
През 90-те положението на клубната сцена в Холандия е такова, че Armin е прекалено млад за да ходи по партита, но той не престава да слуша радио.
 
"Обичах този страхотен звук. Звучеше толкова революционно и различно от "хубавите" парчета през 80-те."
 
Armin започва да черпи вдъхновение от Jean Michel Jarre и Ben Liebrand и не след дълго неговите парчета и компилации започват да обикалят земното кълбо. Въпреки своята обещаваща диджейска кариера, Armin решава да се подсигури и се записва в специалност Право. Той дори получава предложение за работа от адвокатска кантора, но отказва. През последната година на неговото обучение той изпитва големи заруднения поради натоварения си график. Всяка събота пуска в задушни задимени клубове. След три годишно обучение той решава да поеме по друг път, по-различен от този на адвокатите. Музиката на Armin се откроява с неповторим стил: прекрасно съчетание на звуци и продължителен бийт. Неговите продукции и ремикси включват Communication, Sound Of Goodbye, Burned With Desire, Touch Me, Free, King Of My Castle, Janeiro, 7 Cities както и безброй съвместни проекти. Неговите компилации всеки път съчетават най-доброто от любимите му парчета и миксове. Точно това е нещото, което го държи една стъпка напред. Съчетанието от неговото непрестанно желание да представя хубава музика и стотиците хора, изпращащи му своите парчета го кара да създаде свой собствен лейбъл през 2003-та наречен Armada.
 
"Maykel Piron беше един от началниците в Warner Music и винаги сме си казвали, че ще направим лейбъл заедно. Заведох го в Ибиза и отидохме на терасата за да поговорим. Той искаше ново предизвикателство, аз също."
 
Те започват заедно с още един партньор - David Lewis, който е бил мениджър на Armin.

"Това, което искахме бе компания, която да предложи всичко на един изпълнител: представяне, буукинг агенция и звукозаписна компания. Изпълнителите могат да изберат дали искат цялостен мениджмънт или само да издадат своята продукция. Armada дава възможност на изпълнителите сами да избират какво искат без някой да им казва или налага това".
 
Свободата е едно от важните неща за Armin и всички парчета в компилациите му са тествани и изпробвани.

"Продуцирането ти дава повече свобода, защото можеш да експериментираш повече. Не слушам често чужди сетове и затова не съм повлиян от чиждите вкусове. Някои от моите сетове са вдъхновени от хаус или брейк музиката, но предпочитам да не копирам от други диджеи."
 
Тази негова музикална политика проличава в неговият албум, "76", благодарение на който получава наградата за Най-добър албум на престижните номинации Dancestar Award 2004
 
"Винаги съм искал да направя албум, но все нямаше пари или време за това. След като стигнах до номер пет в DJ Top 100 лейбълите започнаха да се интересуват от мен и най-накрая имах участие в студио. Най-общо казано всичко, което бях научил през последните десет години бе в този албум."
 
След първият си успешен албум Armin дава всичко от себе си за вторият - "Shivers". Първото парче от албума е във всички чартове, а вторият сингъл става химн за Sensation White. След този си успех Buuren е канен из целия свят и започва да участва във все повече съвместни проекти като този с Gabriel & Dresden и сладкогласната Nadia Ali.
 
"Записахме парче в Ню Йорк и наистина бях много горд от това! Исках да прогресирам още малко с албума. Моята дефиниция за албум е нещо, което можеш да си пуснеш вкъщи или в колата и наистина да го изслушаш. Тъй че направихме десет чудесни парчета, за които смятам, че са най-добрата ми продукция до сега. "Shivers" получи повече популярност от "76", защото имаше поп и рок влияния, които допълваха транс елементите. "76" беше по-скоро "най-доброто" компилация, която да съдържа някои от по-ранните ми продукции."
 
След четири години работа в своето седмично радиошоу, A State Of Trance, Armin подписва договор с The Radio Deparment (където са работили John Digweed и Carl Cox). Постепенно радиошоуто започва да се излъчва от повечето онлайн радиостанции.
 
"Има повече нови слушатели, защото много хора имат достъп до Интернет. Мисля, че транс музиката е унивесално преживяване; това е един от първите музикални стилове, които показаха силата си чрез Интернет и ако не бяха толкова много свалянията на музиката ми в Интернет сега нямаше да съм на тази позиция, на която съм в момента."