Electric Universe

Биография на Electric Universe.
от Boris Blenn - създател и основен член на групата.
(превод: Алекс Мечев)

 
"Проектът Electric Universe бе започнат през 1991, когато разработих няколко парчета с Micky Dressler. Така бе създаден макси сингълът Solar Energy, който беше второто издание на легендарната звукозаписна компания Spirit Zone, основана от прословутия DJ Antaro в Хамбург. Всички бяхме приятно изненадани от големия успех на сингъла. Последваха албумът One Love и макси сингълът Online Information, който стана голям хит, особено в източната част на Европа, заради източните си хармонии. Междувременно Micky реши да учи мултимедийни предмети в Берлин. Историята на Electric Universe продължи с албума Stardiver през 1997."
 
"След продуциране на множество типични psychedelic парчета, творчеството ми тръгна в малко по-техно повлияна насока. Първият резултат беше албумът Waves през 1998. След това, през пролетта на 1999 бе издаден албумът Blue Planet. Той е смесица от различни стилове, през които съм минал с годините. В него е включено китарното парче Meteor, което продуцирах заедно с китариста Roland "Chico" Wedig. То се превърна в голям хит. От тогава Roland свири с мен на живо."
 
"Имах удоволствието да работя и с DJ Sangeet. С него, през 1996 продуцирах EP-то Endora "Joy" за Matsuri Productions, няколко парчета на Electric Universe за албума Star Diver през 1997 и парчето The Quest, което е в първия солов албум на DJ Sangeet - Earth "Liquid", издаден през 1999 за Free Form Records."
 
"Освен Electric Universe, винаги съм работил и върху други музикални проекти. Първият беше Paradise Connection с един албум и два сингъла за High Sociey Records. После имаше два сингъла за Polytox Records в проекта Rainbow Spirit. Проектът Jupiter 8000 се роди през лятото на 1999 с първия албум издаден от съблейбъла на Nova Tekk - Liquid Audio Sounds. През 1996 много се увличах и по амбиент музика. Първият резултат от това беше албумът Galaxy "Angel" - колекция от плаващи ритми и чил аут парчета. Той бе издаден от лондонската компания Blue Room през 1998. Вторият албум от проекта Galaxy е Solar Synthesis, завършен през лятото на 1999 и издаден в началото на 2000."
 
През 2000 и 2001 Boris Blenn живее и продуцира музика в Ибиза, Испания. Резултат от работата му там е албумът на Electric Universe - Divine Design, силно повлиян и вдъхновен от позитивната атмосфера на острова. Electric Universe е най-успешния проект, който компанията Spirit Zone издава от самото си основаване до ден днешен.
 
Boris обикаля света непрестанно за да удовлетвори жаждата на феновете за магическата музика на Electric Universe. За нея той е получил признание дори от светила като Astral Projection, които през 1999 включиха в албума си Another World парчето Aqua Line Spirit изцяло композирано от него.